Flytting av blogg og reparasjon av bildelenker

11. desember 2014 | By einberg | Filed in: blogging, media.

Google overtok Blogspot i april 2011, og lagring av bilder ble integrert med Google+. Hvis en blogger på Blogspot skaffet seg en konto på Google+, kunne bildene på bloggen forsvinne, dersom man ikke skjønte hvordan innstillingene for bilder på Google+ fungerte. Det gjorde ikke jeg, og siden har jeg ikke skrevet noen nye innlegg, fordi det var så frustrerende at hele bloggen var uten bilder, og jeg ikke fant noen enkel måte å rette det opp på.

Online Educa i Berlin hørte jeg på Howard Rheingolds foredrag, og ble inspirert til å få et eget domene, leie en server og installere en egen instans av WordPress. Her kunne jeg importere innleggene fra Blogspot, og reparere alle ødelagte bildelenker.  Fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me.

Importen fra Blogspot til WordPress er ikke feilfri, blant annet har ikke kommentarene linjeskift, men det lar seg muligens fikse på ved en senere anledning, det viktigste er at innholdet er med.

Kanskje blir dette starten på en ny, litt mer intensiv bloggeperiode? Vi får se hva 2015 bringer..


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.