OOXML går videre til runde tre

5. september 2007 | By einberg | Filed in: ooxml, standardisering.

ISO-sekretariatet har besluttet at den endelige avgjørelsen om OOXML skal bli en ny ISO-standard, blir tatt på et Board Resolution Meeting den 8. februar 2008. Dette blir tredje runde i kampen om denne viktige avgjørelsen for Microsoft. Første runde vant de, ved at de fikk fasttrack, andre runde tapte de nå, i avstemningen den 2. september.

NoOOXML og andre mener at Microsoft har spilt urent i denne prosessen, og har kjøpt seg stemmer i mange land. Det som skjedde i de siste dagene før avstemmingen kommer til å få etterspill, som nok kommer til å gi IT-giganten mange riper i lakken. Selv har de ikke kommentert de siste dagers tumulter på sin norske hjemmeside. Et søk på OOXML gir heller ingen treff. På den internasjonale siten kan man derimot finne Microsofts beskrivelse av formatet, søknadsprosess med mer.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.