Utsatt lansering av NDLA

2. september 2007 | By einberg | Filed in: læremidler, ndla, politikk.

Tidsskjemaet for NDLA sprakk, og lanseringen av de første delene av norsk, naturfag og sosial- og helsefag, planlagt den 1. september, er utsatt.

De skoler/lærere som har satset på å bruke NDLA sine ressurser dette skoleåret, vil nok med rette være skuffet når de får denne meldingen. De går ikke bare glipp av den starten de har planlagt, men aner kanskje også at målet om fullføring innen nyttår kan henge i en tynn tråd.

Jeg håper at man har lært noe av dette, og at det tas hensyn til skolens puls, i det videre arbeidet med nye fag, og utvidelser til flere trinn. Dog frykter jeg at motkreftene, og tregheten i byråkrati og politikk skal føre oss opp i akkurat samme situasjon neste høst. Vi får bare håpe at evalueringen av svenskene faller heldig ut, slik at neste runde kan gå raskere.

For igjen å sitere Plan for digital kompetanse: «I 2008 skal det norske utdanningssystemet være blant de fremste i verden når det gjelder utvikling og pedagogisk utnytlse av IKT i undervisning og læring.» Prosessen med NDLA frykter jeg dessverre forteller noe om hvorfor vi vil være et godt stykke unna det målet ved utgangen av år 2008.


One comment on “Utsatt lansering av NDLA

  1. Leif sier:

    Vel, jeg håper skolene har en plan B der en kombinerer eksisterende digitale ressurser, lærebøker og skolebibliotek.<BR/>Så må en ha litt is i magen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.