Skolens puls – skolestart

22. august 2007 | By einberg | Filed in: bibliotek, bok, its learning, læremidler, ndla, nkul, nrk, skole.

Etter å ha jobbet med IKT i videregående skole i ganske mange år, har det slått meg hvor viktig skolestarten er for det som skjer videre i skoleåret. Det er også påfallende hvor mange som er tilknyttet skole på en eller annen måte som ikke synes å tenke på dette, for eksempel Utdanningsdirektoratet, som jeg skrev om i forrige blogginnlegg.

En illustrasjon av skolestartens viktighet er utviklingen i bruken av LMS-et i vårt fylke de siste fire år, der man ser hvor mange brukere som har vært pålogget hver måned. Det er helt tydelig at de som ikke har kommet seg i gang i løpet av første halvdel av september, heller ikke kommer med det skoleåret.

IKT-innforing

Det skjer utrolig mye på IKT-fronten i skolen, og blant annet på NKUL i vår ble det presentert en mengde nye ting. Mange er imidlertid på hælene tidsmessig, og lanseringen kommer ikke før skoleåret er i gang. Jeg har sett på noe av det vi venter på:

    • Det viktigste er NDLA, fylkenes egen satsing på digitale læremidler. NDLA ble betydelig forsinket, mye fordi finansieringen ble trenert, og fordi de ble pålagt en omfattende innkjøpsprosess, med anbudsåpning den 19. juni.

 

 

 

Mitt råd: ikke planlegg at noe skal bli ferdig til skolestart, det blir det likevel ikke, og dessuten er det uansett for seint. Det beste er at ting er klare i mai, slik at skolene kan planlegge bruken på en god måte. Et godt eksempel er kampanjen DU bestemmer, som nå kan brukes aktivt i skolestarten.

Oppdatert 23/8 med ny lenke til lanseringsskriv fra its learning.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.