Kunstig laget liv om 3 til 10 år

20. august 2007 | By einberg | Filed in: dna, liv, natur, populærvitenskap.

Vitenskapsmenn har til alle tider drømt om å kunne lage liv, og nå er det mange som mener at det er like om hjørnet – i alle fall ikke mer enn 10 år unna. Det går fram av en artikkel på Yahoo News i dag. Det høres jo enkelt ut: start med å lage en celle med membran, lag så et genetisk kontrollsystem som blant annet sørger for reproduksjon, og til slutt en mekanisme som henter energi fra omgivelsene, det er alt.

Det får meg til å tenke: ingen som er i stand til å lage DNA vil la være å legge inn informasjon om copyright i selve DNA-sekvensen, noe som bør være en enkel sak. Hvis det nå er så enkelt å lage DNA og liv som det virker, bør vel andre intelligente vesener i galaksen ha gjort det før oss, og noe av det organiske materialet som kommer fra rommet, og som vi kanskje stammer fra, bør være laget av andre. Disse andre tenkte sikkert som oss, og la inn copyrightinformasjon, kanskje i det som vi i dag kaller søppel-DNA? Derfor: la oss starte et grundig søk i DNA-sekvensene fra Human Genome Project, for å finne ut hvem det er som har patent på oss!

(Inntil videre så må genteknologifirmaer nøye seg med å ta patenter på å sekvensere DNA, men det slåss de imidlertid om så det holder.)


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.