Strata – ny nettleser

20. august 2007 | By einberg | Filed in: beta, browser, programvare, web2.0.

Strata

Via Høyvis så jeg at IT-nytt skriver om Strata, en revolusjonerende nettleser for datainnhold. Den er produsert av Kirix Corporation og er foreløpig i betaversjon. Det som skiller denne fra andre nettlesere, er at den har innebygde applikasjoner som enkelt importerer tabelldata fra ei webside, og lar brukerne foreta beregninger som ellers gjøres i et regneark eller i et databaseverktøy.
Jeg har lastet ned og prøvd browseren, og må si meg enig med IT-nytts skribent, Asle Ommundsen: «Etter kjapt å ha testet den ut på ymse nettsider, er undertegnede mildt imponert, og sitter tilbake med følelsen av å ha prøvd noe banebrytende og helt nytt. Konklusjonen får bli ett ord og utropstegn: Oi!»
Kirix Strata beta 1.1 foreligger i versjoner for både Windows og Linux, og kan lastes ned og prøves ut gratis i 60 dager. I tillegg får brukere som registrer seg og bidrar med tilbakemeldinger en gratis lisens til den endelige versjonen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.