Ta i bruk IKT!

15. august 2007 | By einberg | Filed in: internett, læremidler, programvare, skole, web2.0.

Ta_i_brukJeg har fått laget en brosjyre som skal deles ut til alle lærere i de videregående skolene i Nord-Trøndelag ved skolestart nå i høst. Den har tittelen Ta i bruk IKT!, og er tenkt som en idébank når et nytt skoleår skal planlegges. Tanken er at alle pedagoger skal finne noe som er matnyttig for sine fag, samtidig som den kan være en kilde til en felles forståelse av hvordan IKT kan brukes i undervisning og læring.

Brosjyren fokuserer ikke så mye på Web 2.0-verktøy* som man kanskje burde forvente, den tar mer for seg læringsressurser, arbeidsformer, og bruk av LMS. Jeg har også fokusert på innholdet i programvarepakken som er med på de bærbare pc-er som skal benyttes av VG1-elevene, og har tatt inn en del gode lenker til internettressurser.

Det er fritt fram for enhver å «rappe» idéer fra trykksaken, dersom man finner noe som passer, men vær oppmerksom på at en del av innholdet er skreddersydd for lokale forhold.

* Leif Harboe har i blogginnlegget Kurs for elever vist til noen aktuelle Web 2.0-verktøy, men som Jørn Hoelstad Pettersen skriver, blir man kanskje som en .. general uten hær hvis man skal gå i bresjen for å bruke slike applikasjoner?


2 comments on “Ta i bruk IKT!

  1. Leif sier:

    Fin brosjyre som peker på mange gode digitale ressurser. Når det gjelder såkalte web 2.0 verktøy, så er jeg overbevist om at noen av disse gjør at vi (enten vi er lærere eller elever) kan jobbe smartere. Elever som må ta utskrift av alt de finner, jobber ikke på en hensiktsmessig måte, men de har ikke lært teknikker for digital lagring, deling og gjenbruk som f.eks. http://www.delicious.com kan bidra

  2. Einar Berg sier:

    Jeg er fullstendig enig med deg når det gjelder Wiki-bølgen, og emnet burde ha vært nevnt i brosjyren, i første omgang om bruk av wikipedia. Det er vel egentlig bare en glipp at det ikke ble med. <BR/><BR/>Når det gjelder å lage egne wikier, har jeg stor tro på det også, men så var det dette med å kaste ting etter folk da.. En god hjelp til å lykkes med wiki-prosjekter finner man forøvrig på <A

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.