Nøste, nøste..

28. juni 2007 | By einberg | Filed in: internett, web2.0, wiki.

Jeg har tatt meg tid til å prøve ut en del Web 2.0– verktøy i det siste, inkludert Blogger.com, og Technorati.com, som jeg har nevnt i et tidligere innlegg.

Et annet nettsted som jeg lenge har tenkt å se på er Del.icio.us, uttales delicious. Jeg har fått med meg at det er et sted der man kan lagre sine internettfavoritter online, slik at de er tilgjengelige uavhengig av hvilken maskin man surfer på. Det er forsåvidt riktig, men den store overraskelsen kom når jeg begynte å bruke det, og oppdaget hvilke andre muligheter som ligger innebygd.
DeliciousMan legger altså inn en favoritt, med tagger og kommentar. Det gjøres via knapper på verktøylinja i browseren, og er en enkel prosess som ikke krever at man er pålogget del.icio.us. Etterpå kan man logge seg på, og se at favoritten virkelig har kommet på plass. Da ser man også hvor mange andre som har lagt inn lenke til samme nettsted, og hvis man klikker på antallet, får man opp listen med brukere. Det er deretter mulig å klikke på hver enkelt av brukerne, og man ser alle favorittene til vedkommende.
Voila! Hvis tilknytnings-urlen er heldig, finner man på denne måten en sjelefrende, og masse nye nettsteder på kjøpet. Hvis man vil, kan man legge vedkommende bruker til sitt nettverk, slik at man lett kan følge med i nye nettsteder som legges til.
Dagens funn: jeg har lenge fulgt med i det som skjer rundt pedagogiske mønster, og via del.icio.us fant jeg nå ei side med oppskrifter på hvordan man kan få en fag-Wiki til å fungere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.