«Norge – et u-land for e-bøker»

28. juni 2007 | By einberg | Filed in: bibliotek, bok, e-bok, media, radio.

Norgesglasset i NRK P1 hadde i dag et innslag om e-bøker, der de slo fast at Norge ligger langt bak mange andre land på dette området. I Sverige er det for eksempel et stort tilfang av digitale boktitler, og etter som skjermteknologien har blitt bedre, er det flere og flere som benytter muligheten til å bære med seg og lese bøker i en e-bokleser eller i sin bærbare pc, i stedet for å dra på tunge papirbøker.

Årsaken til at Norge ligger så langt etter andre kan faktisk komme av at vi startet for tidlig, ble det sagt i innslaget. De store forlagene satset tungt på e-bøker for noen år siden. Da var ikke markedet modent, og etter å ha brent seg, er de nå tilbakeholdne med å satse på nytt. (eBokNorge har en artikkel om temaet på nettet.)

Det ble i Norgesglasset sagt at bibliotekene skal komme med et nytt tilbud i løpet av vinteren, etter mønster fra Sverige: utlån av digitale bøker, organisert gjennom digibib.no. Domenet er allerede aktivt, i regi av Nordland fylkeskommune, og de har lagt ut en del egenproduserte filmer og lydopptak, og det er også en del bilder og eksempler på digitaliserte bøker og artikler tilgjengelig på nettstedet.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.