NDLA skal fylle handlevogna

19. juni 2007 | By einberg | Filed in: estandard, forlag, læremidler, ndla.

I går åpnet Nasjonal digital læringsarena tilbudene om faginnhold til fagene norsk og naturfag på VG1, og noe innhold skal være klart til skolestart -07. Det var 21 tilbydere, som besto av ei blanding av store og små aktører. Aschehoug, Damm, Gyldendal, Kunnskapsforlaget, Norsk interaktiv, NRK, Cyberbook og Grieg multimedia har levert tilbud, for å nevne noen. Det er også interessant å se hvem som ikke er med, blant annet mangler Fagbokforlaget, Lydbokforlaget, og Cappelen. Nå skal jo Cappelen og Damm fusjonere, så slik sett har jo Cappelen en fot innenfor.

Tore Hoel på eStandard følger denne prosessen nøye. Han har en enorm oversikt, etter flere år som leder for det nå nedlagte prosjektet eStandard. I et blogginnlegg i går hevder han at vi er inne i en historisk brytningstid: «… som skolevesen, forlag og teknologileverandører går gjennom for å tilpasse seg en ny digital virkelighet.» Hans innlegg: «Fylkeskommunene presser fram endringer i produksjon av læremidler» er anbefalt lesning.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.