Kulelyn og hundredollar-pc

1. juni 2007 | By einberg | Filed in: fysikk, podcast, populærvitenskap.

Et besøk i arkivet til magasinet «Superstreng» fra 19. januar i år, ga meg følgende interessante opplysning: «Brasilianske forskere har funnet forklaringen på kulelyn. Oppskriften: Fordampet silisium som oppstår når lyn slår ned i silisiumrik jord, som forbinder seg med oksygen, og brenner sakte som svevende kuler!»

Superstreng er et ukentlig magasin på kanal 24, som man har mulighet til å laste ned som podcast. Magasinet ledes av Eirik Newth, som beskriver seg selv som skribent, foreleser og programleder. Bortsett fra en kvinnestemme som med jevne mellomrom kommer inn med meldinger som «Superstreng med Eirik Newth på kanal 24», er dette reinspikka populærvitenskapelig fysikk.

Hovedoppslaget i nevnte program var informasjon om «One Laptop Per Child» (OLPC), eller det som er kalt «hundredollar-pc-en», som skal gi barn i utviklingsland tilgang til datamaskiner og internett.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.