Lærebokfjellene

16. juli 2009 | By einberg | Filed in: bibliotek, bok, framtida, id-kort, læremidler, skog.

Via heidigro på Twitter fikk jeg vite at India skal utstyre hver av de 1,2 milliarder innbyggerne sine med et nytt biometrisk ID-kort. Hvis vi antar at hvert kort er 1 mm tykt, blir det en stabel på 1200 km – tolv hundre kilometer – 150 ganger høyden på Mount Everest.

BokfjelletHvis hvert menneske i verden skal utstyres med lærebøker av papir opp gjennom skolegangen, blir det minst en stabel på en meter pr. person. (Det er vel rettferdig at hele verdens befolkning får det som av mange anses som en nødvendighet for norske elever?) Hvilke dimensjoner disse bokfjellene får, vil jeg ikke en gang prøve å anslå. Sammenligner vi ID-kortet og bokstabelen, må vi bare slå fast at det er det vanvittige antallet mennesker som overbelaster jorda. Å gå over til digitalt transportert informasjon er et lite, men viktig bidrag til å bremse miljøødeleggelsene og redde skogene.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.