Hent gratis gen-software fra DNA to Darwin

23. april 2009 | By einberg | Filed in: biologi, dna, evolusjon, læremidler, programvare, proteiner, skole, software.

DnaDarwinEtter en liten forsinkelse er nettstedet DNA to Darwin endelig på lufta. Det er laget for at engelske skoleelever på 16-19 år skal kunne utforske de molekylære bevis for evolusjonen, men vil være midt i blinken også for norske elever.

De to viktigste delene av innholdet er tolv Case Studies, og et kjempeinteressant program, Geneious, for utforsking av genetisk materiale og proteiner. Casene har eksempler fra planter, bakterier, dyr og mennesker, men er ikke på plass riktig ennå.

Programvaren er imidlertid en fullgod grunn til allerede nå å besøke nettstedet. Nedlasting og installasjon går smertefritt, og det foreligger versjoner for alle operativsystemer. Programmet har en pro-utgave som man må betale for, men basic-utgaven er gratis, og inneholder mange lekre og lærerike funksjoner, blant annet tredimensjonal visning av molekyler, zooming inn i DNA-sekvenser og trevisninger av evolusjonen, basert på genetisk materiale.

Geneious
Tidligere innlegg om samme tema: Forbered Darwins 200-års jubileum


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.