Forbered Darwins 200-års jubileum

14. januar 2009 | By einberg | Filed in: drikke, evolusjon, konferanse, programvare.

Den 12. februar er det 200 år siden Charles Darwin ble født. Det vil bli feiret på mange måter, blant annet vil det bli lansert et nettsted beregnet til skolebruk, DNA to Darwin, som vil legge fram nye DNA-bevis for at Darwins påståtte evolusjon virkelig har skjedd.

ASE-konferansen i Reading den 8.-10. januar presenterte Dean Madden nettstedet slik det vil ta seg ut, og fortalte litt om hva det vil inneholde. Hovedsaken er at det via eksempler vises at det genetiske materialet hos forskjellige arter har veldig mange likheter, og uten tvil har samme opphav. Det blir mulig å laste ned både programvare og genetisk kode, slik at elevene selv kan sammenligne genene for hos eksempel mus og mennesker.

Så til forberedelsene: en skikkelig feiring krever en spesiell drink, og i anledning jubileet har prosjektgruppa komponert en cocktail med ingredienser fra ruta til HMS Beagle, som Darwin reiste på jordomseiling med. Hvis råvarene skal være i hus til 12. februar, er det bare å sette i gang innkjøpet. Nåvel, her er oppskrifta:

DSCF1657

  • 5 ml Plymouth gin (fortrinnsvis Naval styrke, som er 100 %)
  • 5 ml Cachaca (Brasiliansk rom)
  • 2,5 ml Pisco (Peruviansk brandy)
  • 5 ml lime juice (tilsvarer safta fra en kvart liten lime)
  • 5 ml vaniljesirup

Toppes med musserende hvitvin fra Australia eller New Zealand. Det er lurt å blande en større porsjon av alt unntatt vinen, riste det godt så sirupen løses opp, og lagre det kaldt til det skal brukes. Vær nøye med blandingsforholdene. Like før servering tilsettes kald sprudlende vin.

Madden hadde med en smaksprøve, og den falt uten tvil i smak. Skål!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.