Hjernen, mysteriet, oss

27. desember 2008 | By einberg | Filed in: biologi, forskning, hjernen.

Hjerne02Alt vi mennesker foretar oss, alle forestillinger, vurderinger og meninger, alt er basert på det som skjer i hjernen vår. Og likevel vet vi så lite om det som skjer der, selv om vi har mye kunnskap om hvilke områder som styrer hvilke funksjoner – syn, hørsel, smak, lukt og språk for å nevne noen, av alle de fantastiske evner vi har.

Det vi tar som en selvfølge – verden, slik den ter seg for oss – er bare det bildet hjernen skaper av alle inntrykk den mottar, prosesserer og syntetiserer. Hjernens to halvdeler fungerer på helt forskjellig måte. Sammen forsyner de bevisstheten vår med nok informasjon til at vi «normale» fungerer i samfunnet. De som er sinnssyke fungerer ikke. – Men hva skjer hvis halve hjernen hos et velfungerende menneske klikker, og det mennesket tilfeldigvis er hjerneforsker? Se denne videoen med historien til Jill Bolte Taylor, slik den ble fortalt på Ted.com. Videoen har norsk undertekst.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.