NDLA-samling i Tromsø

13. november 2008 | By einberg | Filed in: Ukategorisert.

2008_NDLA-fagAlle aktive redaksjoner i NDLA er samlet i Tromsø den 13. og 14. november. Tema er gjennomgang av det nye produksjonsverktøyet som skal være klart på nyåret og dyktiggjøring i ulike digitale ferdigheter. Alle fag på bildet til venstre, bortsett fra design og håndverk og teknikk og industriell produksjon skal være på lufta til skolestart 2009, slik det er beskrevet på ndla.no.

I dagens samfunn er endringer det vanlige, og for NDLAs del består endringen i at plattformen for NDLA-fagene oppdateres fra Drupal 5 til Drupal 6. Det innebærer at vi kan ta i bruk mange nye moduler, som gir muligheter for overgang til en semantisk web, som kort fortalt går ut på å definere sammenhengene mellom atomære læringsressurser, og å bruke disse sammenhengene til å presentere lærestoffet på en bedre måte. At det samtidig innebærer en god del arbeid for de etablerte redaksjonene, er vel noe man får ta med på kjøpet..

Fredagen egnes til verktøykursing, og deltakerne kan fordele seg på disse temaene:

 • Produksjon av screencast
 • Bilderedigering
 • Innføringskurs i Flash
 • Amendors oppgavemodul
 • Matematisk innhold i Drupal

3 comments on “NDLA-samling i Tromsø

 1. Så plutselig på bilde til venstre. Håper ikke NDLA produserer stoff til 2T, tror og hører rykter om at dette faget forsvinner.

 2. Einar Berg sier:

  Takk for tipset, jeg har bedt redaktøren for matematikk om å legge inn et svar her.

 3. Elisabet sier:

  Ndla matematikk jobber i år med 1T og 1P. Faget 2T har blitt et fag som svært få elever velger å ta, fordi de kan ta S1 eller R1 i stedet. Om faget blir tatt ut av læreplanen vil vi helt klart ikke bruke resurser på det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.