Oversikter over digitale læremidler

25. august 2008 | By einberg | Filed in: kunnskapsdepartementet, læremidler, skole, utdanningsdirektoratet.

Utdanning-laremidler-august-08Utdanningsdirektoratet og Kunnskapsdepartementet har hver sine nettsteder rettet mot skoleverket, henholdsvis Skolenettet.no og Utdanning.no, som begge har oversikter over digitale læremidler. Det er litt rart å legge merke til parallellkjøringen, og jeg har ikke helt fattet grunntanken med å ha to så like offentlige tjenester. Skolenettet er nylig relansert, så enten ligger det en klar strategi bak, eller så er det et eksempel på dårlig statlig samordning.

Skolenettet-august-08Utdanning favner videst, fra barnehage til masterstudier, mens Skolenettet foreløpig dekker stoff fra første klasse til og med videregående. Departementet har også lagt ut mye mye info om utdanningsveier og yrker, og skal samle nettressurser om utdanning i Norge. Skolenettet har inngang via læreplanene, og gir oversikt over nettressurser knyttet til kompetansemål. Dette er en meget nyttig funksjon, og fins ikke på Utdanning så vidt jeg kan se.

Det er bedre å ha to slike nettsteder enn ingen, men spørsmålet er om totalresultatet kunne blitt bedre dersom man bare hadde et nettsted å forholde seg til? Eller er verden slik at det ikke er mulig å få til dette når en redaksjon ligger i Oslo, og en i Tromsø?


2 comments on “Oversikter over digitale læremidler

  1. tomerik sier:

    Nå jobbes det vel med et Nasjonalt senter for IKT utdanningen. Det vil forhåpentligvis hjelpe til med å strukturere disse nettstedene. <A HREF="http://oysteinj.typepad.com/weblog/2008/06/ikt-i-stortingsmelding-om-kvalitet-i-skolen.html&quot; REL="nofollow">Øystein Johannessen skrev om dette senteret i juni</A>

  2. Einar Berg sier:

    Den som har lever får se..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.