Min første post på Google Earth Community

13. juni 2008 | By einberg | Filed in: google, pedagogikk, skog, skole, web2.0.

Jeg tror at Google Earth og lignende tjenester, gratis eller ikke, vil komme til å bli uvurderlige ressurser i skolen. Når elevene tar i bruk en mer laborativ læringsmåte, og kommunikasjon og samarbeid blir en naturlig del av skolehverdagen, vil vi trenge ressurser som fremmer den type arbeidsmåte. På Google Earth Community kan man legge ut data knyttet til alle mulige steder på kloden, og det er mulig å diskutere det som er lagt ut med andre, gjennom et integret diskusjonsforum (krever registrering).

Naturskog-monokulturJeg har lagt ut en peker til monokulturskogbruk i Brasil. På siden som åpnes fra ovenstående lenke kan man klikke «View in Google Earth», og man blir øyeblikkelig «teleportert» til stedet, hvis man har Google Earth installert. (I parantes bemerket: uttrykket stammer fra Second Life, som jeg registrerte meg på i går og testet ut litt hjemme. På skolen i dag får jeg ikke logget meg på. Kanskje er det sperret, kanskje er det andre årsaker, får sjekke senere.)
Dersom man ikke har installert Google Earth, anbefales det på det varmeste å gjøre det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.