Ray Kurzweil inspirerer om nåtid og framtid

8. juni 2008 | By einberg | Filed in: blinde, framtida, kreativitet, solenergi, utvikling.

Blinde og svaksynte får snart tilgang til utstyr som lar dem ta bilde av tekst de møter i hverdagen, og som leser den opp for dem. Mobile Reader, som CNN har en videoreportasje om, er snart i salg. Dette er ikke annet enn 3 teknologier satt sammen: digital fotografering, optisk tekstgjenkjenning, og talesyntese. Hvis man henger på en fjerde teknologi: automatisk oversetting fra et språk til et annet, har man et verktøy alle har nytte av.

Dette, og mye annet, springer ut fra idéene til Raymond Kurzweil, oppfinner og futurist, og opphavsmann til KurzweilAI.net, en godtebutikk for alle som liker å høre hva framtida kan by på. Det interessante med Kurzweil, er at han har kommet med spådommer om ny teknologi siden 80-tallet, og han har hatt rett i det meste.

Kurzweil er også meget optimistisk med tanke på energisituasjonen i framtida. Han tror at utnyttelsen av solenergien vil være vår redning, fordi utviklingen av teknologien på dette området skjer i eksponentiell fart. Med korte mellomrom dobles mengden energi vi klarer å utnytte, og det skal bare 7 doblinger til før vi har full dekning. Dette, og mye annet, bør også ikketeknologer ta seg tid til å høre på i et podcastintervju som Science Friday har gjort med ham.


One comment on “Ray Kurzweil inspirerer om nåtid og framtid

  1. Anonymous sier:

    I read Fantastic Voyage, The Age of Spiritual Machines and The Singularity is Near, and they changed my life. I even found some of his lectures on Itunes and I find myself impatiently awaiting his next book. <BR/><BR/>Recently read another incredible book that I can’t recommend highly enough, especially to all of you who also love Ray Kurzweil’s work. The book is ""My Stroke of Insight"" by Dr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.