Lur som en rev?

30. april 2008 | By einberg | Filed in: biologi, fjellrev, forskning, natur, radiomerking.

Hvit_fjellrevLa oss si at direktoratet for naturforvaltning (DN) ønsker å radiomerke 50 fjellrever i forskningsøyemed. Det er et stort antall, og naturligvis meget kontroversielt. Hva gjør de? Jo, de foreslår å merke 75 stykker, og på en måte som garantert vekker harme, nemlig ved å operere inn radiosendere i magen på stakkarne. I følge adresseavisen uttalte Det veterinærmedisinske rettsråd allerede i 1997 at metoden «vil medføre fare for at dyrene utsettes for unødig lidelse» (store rovdyr).

Resultat: Dyrevernalliansen, forsøksdyrutvalget og dyrehelsetilsynet reagerer som merra den blinde, og krever andre merkingsmåter. Dette er jo både hårreisende og forkastelig, har jeg gjentatte ganger hørt i nyhetene i dag.

Jeg tror nok ganske sikkert at DN får innvilget søknaden, riktig nok beskåret til 50 individer, og under den klare forutsetning at merkingen skjer med radiohalsbånd. Time will show..


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.