Ny strategi, plan eller program?

4. april 2008 | By einberg | Filed in: digital kompetanse, kunnskapsdepartementet.

«Program for digital kompetanse går nå inn i sitt siste år, og jeg vet det er mange som lurer på hva som kommer til å skje nå. Vil Regjeringen satse videre på IKT? Svaret er et utvetydig ja. Da vi utformet Soria Moria-erklæringen for litt over to år siden la vi listen høyt, fordi vi har tro på IKT som et virkemiddel for kvalitet i opplæringa og for inkludering i vid forstand.

Hvordan vi skal satse, dvs hvordan innpakningen skal være – strategi, plan eller program – vil vi komme tilbake til i løpet av første halvdel til neste år.»

Ovenstående er sakset fra Lisbet Rugtvedts tale på konferansen «Skolen i digital utvikling», 6/12-2007. «Første halvdel til(?) neste år» er vel nå det, og spørsmålet er hva vi kan vente oss?

Erfaringer fra de siste fire år er: mange festtaler og lite handling. Under Program for digital kompetanse 2004-2008 ble det laget en beskrivelse av tiltak for 2004, deretter ble det stille. Både departement og direktorat famler veldig etter hva de skal gjøre og mene. Det skal derfor bli virkelig interessant å se hva som kommer i løpet av forsommeren. Hvis det blir mer av de gamle forsikringene om at det skal satses, jaggu skal det satses, blir nok flere enn meg skuffet.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.