Skifte operativsystem?

28. mars 2008 | By einberg | Filed in: operativsystem, programvare, software, standardisering.

Jeg arbeider i Nord-Trøndelag fylkeskommune, og som konsern har vi standardisert på Microsoft XP som operativsystem, både innen undervisning og administrasjon. Ettersom XP er i en utfasingsprosess hos Microsoft, vurderes om Vista kan være et brukbart alternativ. I første omgang er vi ei gruppe som systematisk sjekker om alle applikasjoner kjører greit under Vista, og om det dukker opp problemer av ulikt slag i daglig bruk. Gruppen skal konkludere om et par uker, etter det er det andre som skal vurdere opplæringsbehov, driftsmessige implikasjoner og økonomi.

Underveis unngår vi ikke at det blir noen diskusjoner om behovet for et skifte. Hvis XP lever noen år til, kan man kanskje hoppe direkte til versjonen etter Vista? Noen har til og med luftet den formastelige tanken at man kan skifte til Linux,og hive ut MS Office i samme slengen. – Men det er nå ikke vårt bord da…

Likevel kunne det være interessant å høre om det er noen som har synspunkter på dette: hvilke fordeler har det, særlig for elever og lærere, å gå over til Vista som operativsystem? Opplever man store overgangsproblemer og opplæringsbehov?


One comment on “Skifte operativsystem?

  1. skoleadministrator sier:

    Jeg jobber på en skole og står nå foran en stor utfordring. vi driver mye med opplæring av alle typer aldersgrupper i bruk av datamaskin. alle som i dag kjøper pc får Vista, men vi bruker XP på skolen. jeg vil nødig bytte da jeg synes Vista er tungt og jeg vil nødig oppleve mange driverproblemer. men hvis en skal vente på win 7, så tar det sikkert noen år etter lansering at SP1 kommer. men jeg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.