Patent på læringsplattformer?

26. februar 2008 | By einberg | Filed in: jus, lms, nyheter, patent, programvare.

I USA er det utrolig hva man kan ta patent på, og heller ingen grenser, ser det ut til. Søndag leste jeg at IBM ønsker å ta patent på et system som gir refusjon ved venting, om det nå er på en restaurant eller andre steder. Det er meget aktuelt for NSB akkurat nå, på grunn av de store forsinkelsene de opplever. NRK Dagsnytt melder i dag at Samferdselsdepartementet ber Jernbaneverket og NSB å vurdere om det skal lages et system for erstatning når tog innstilles eller er forsinket. De må bare være klar over at de kan ende opp med å betale royalty til IBM…

BlackboardI 2006 ble det kjent at Blackboard hadde fått patent på læringsplattformer. Det virker jo ganske latterlig, og i bloggen e-Literate beskrives dette som et patent på: «..pretty much anything remotely related to learning management systems.»

Det virker jo rart, og ingen trodde vel egentlig at det skulle være mulig å håndheve et patent på måter å samarbeide på over internett, og som var blitt utviklet gjennom 10-år. Men i dag melder Slashdot at Blackboard faktisk har vunnet fram med et krav mot konkurrenten Desire2Learn, slik at de må stoppe salget av sin plattform i USA. Jeg sier bare: Fronter og its learning, pass dere, nå kommer storebror og tar dere!

Oppdatert 5/3-08: Blackboard’s patent win shocks D2L


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.