Svensk IT-satsing i skolen

25. februar 2008 | By einberg | Filed in: ikt, kunnskap, læremidler, svensk.

Det har ofte blitt hevdet at Sverige ligger etter oss når det gjelder IKT-satsing i skoleverket, men i de siste par årene har de laget mange bra ressurser for skoleledere, lærere og elever. Det som er litt typisk svensk, er at de har en jordnær tilnærmingsmåte til temaet: det som lages skal være nyttigt.

Jeg har særlig blitt imponert over Myndigheten för skolutveckling, som er det svenske motstykket til Utdanning.no og Skolenettet.no. Skolutveckling har flere nettsteder, og i det siste har de tydeligvis tatt en gjennomgang av innholdet av de ulike delene, og blitt enige en arbeids- og innholdsdeling mellom dem. Det er vel verdt å klikke seg gjennom noen av nettstedene! Legg særlig merke til alle de nyttige veiledningene og kursene.

I samme slengen passer det også å nevne Den digitala verktygslådan, som er en del av de pedagogiske ressursene fra Folkbindningsnätet.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.