På tide å snu!

8. februar 2008 | By einberg | Filed in: bærbar-pc, didaktikk, ikt, organisasjoner, pedagogikk, skole.

LaptopNyere forskning viser at det er all grunn til å være skeptisk til pc i skolen. Den forstyrrer, drukner, ødelegger og hemmer undervisningen, og skaper panikk, kaos og tvil. Den er umulig å bruke fornuftig og elevene vil helst slippe den, fordi den bare fører til trøbbel og juks. Dessuten blir pc-en misbrukt, og skaper ulovlig forskjellsbehandling. Elevene sitter igjen som idioter etter en bortkastet skolegang. Vi må ikke nøle med å sperre den ute fra klasserommet.

Kilde: artikkelarkivet hos Norsk Lektorlag (søk på «pc»).

6 comments on “På tide å snu!

 1. Ja, la oss få vekk dette uromomentet fra skolen. Og kan ikke alle yrkesgrupper også bare kaste ut pcen sin fra kontoret, så går vi tilbake til penn og papir hele gjengen! Dersom elevene ikke trenger den, er det vel heller ingen andre som trenger den?

 2. erikaa sier:

  Ja, og fargefjernsynet trenger i heller ikke – <BR/>Trenger i å se på TV så kan vi vel ha svart-hvitt.

 3. joepett sier:

  Ja, det er nok bare å vente seg flere innlegg fra maskinknuserne i tiden som kommer. <BR/><BR/>En stor del av problemet med innføringen av PC for alle elever er at lærerne ikke er forberedt. Vi kan diskutere hvem sin skyld det er; vi er kanskje flere som føler at hver enkelt lærer, som profesjonsutøver, har et ansvar forå holde seg oppdatert på slike ting selv. Men jeg er ikke i tvil om at det er

 4. Einar Berg sier:

  Takk for alle konstruktive innlegg, sammen skal vi nok klsre å snu dette ja :-))<BR/><BR/>Jørn: jeg leste også hele rekka med kommentarer i BT. Da jeg leste det var det opp mot 75 innlegg, og mange var veldig reflekterte. -Humret godt da jeg så den om vinklingen til avisa, ganske typisk..

 5. Leif sier:

  Jeg vil også foreslå at lærere får forbud mot hjemmepc’er. Det er ingen tvil om at surfing utenom fasttida har gått utover tradisjonelle sysler som treskjæring, metallarbeider, hekling, gammeldans og Hotell Cæsar.

 6. Kjell sier:

  Synes å minnes at det ikke er så lenge siden ei anna fagforening innen utdanning hadde tittelen " Je bruker itte it, je" på forsiden av sitt tidsskrift. Det er det som kalles framtidsretta tenkning i de kretser.<BR/><BR/>Produsentene av kritt skal vel også leve 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.